Hur tar man bort kissfläckar från husdjuren från mattor och andra ytor.

July 16, 2018

Uncategorized

Comments Off on Hur tar man bort kissfläckar från husdjuren från mattor och andra ytor.


Det viktigaste är att agera snabbt och använda rätt medel.

 

I varje hem ,där det finns hund eller katt, förekommer det väldigt ofta : dem hinner inte springa till toalådan , markerar sitt rivir eller orkar inte vänta tills promenaden. Och du kommer behöva handskas med en fläck på den mest synliga platsen. Vi berättar och hur man tar bort kissfläckar.

 

FRÅN KLÄDER OCH SÄNGEN

 

Kläder som ert husdjur har markerat ska tvättas i kallt vatten blandat med ett glad distilelerad vit ättika. Den löser upp urinsyran och gör fläcken lättborttaglig.

Efter det ska kläderna tvättas en gång till men nu med tvättmedel och maksimalt varmt vatten ( maksimalt för just det materialet/tyget). Om klädesplaget har legat med kissfläcken länge ska man lägga det i vatten med ättika över natten och sedan tvätta som vanligt på morgonen. Om fläcken fortfarande är kan man göra allt en gång till.

 

FRÅN TYGMÖBLER

 

Enda och otroligt enkla tipset är att följa sköteselråden för just tyget som ni har klädseln i . Klädsel som är i silke eller av ett antikvariat eller vintage tyg borde lämnas in till profesionella kemtvätt.

 

Om fläcket är nytt:

 

… tar ni lätt bort det med diskmedel, ättika och vatten.

 

Ta först en servett av mikrofibrer och dutta fläcket för att absorbera onödig vätska. Blanda sedan en matsked diskmedel med två glas kallt vatten och adda en matsked ättika , blanda försiktigt. Blöt sedan ner servetten ( också av mikrofibrer)  och torka fläcket. upprepa om så behövs. Ta en annan servett blöt ner den i vatten och ta bort rester av blandingen från ytan.

 

Om fläcket hunnit absorbera :

 

… kommer det behövas fler inrgedienser :

 

  • 3% väteperoxid – 300 ml
  • Matsoda – 3 msk
  • diskmedel – 2-3 droppar

 

Blanda ihop allt tills matsoda har lösts upp helt och häll i blandingen i en spruta. Innan du börjar rengöra, testa blandningen genom att spruta på en osynlig yta för att se vad som händer. Om tyget inte byter färg , kan du börja.

 

Spruta blandingen över kissfläcket och låt stå i ungefär en timme. Upprepa om märket är kvar. Torka sedan av platsen med en blöt trasa och dutta med en torr handuk tills det inte finns nått spår av medlet eller kissfläcket kvar. Det är viktigt att att torka allt eftersom det kan fastna smuts och damm på märket och väteperoxiden kan bleka tyget eller fräta upp tygfibren.

 

FRÅN MATTAN

 

Om fläcket är nytt :

 

Använda först blöta och torra handukar för att ta bort en del av kisset från mattan. Tvätta sedan noggrant med kallt vatte och blöt ner den smutsiga delen med rengöringnmedel gjort på ferment och låt stå i fem minuter.

 

Ett vanligt fel – börja torka upp det på en gång. Men urinet från husdjuren absorberas i mattan, därför är det bäst att först lägga på medel på den ytan som är större en själva fläcket.

 

Om fläcket hunnit absorbera :

 

Det kan vara svårt att ens märka ett sånt märke inte för att prata om att ta bort det. Men det är alltid värt ett försök. Du ska göra samma sak som en en fräsch fläck bara att det kommer behövas mer rengöringsmedel och andra material.

 

Men om du inte har tid eller bara orkar inte göra allt dett, så rekomenderar jag att vända dig till den här hemsidan.