Hur håller man hemmet rent om man äger en hund.

July 16, 2018

Uncategorized

Comments Off on Hur håller man hemmet rent om man äger en hund.


Om du gar bestämmt dig att skaffa en fluffig vän, så blir några tips ,på

hur man håller huset pälsfritt och fläcksfritt ,aldrig fel.

 

Med en hund eller katt i huset blir de vardagliga problemen betydligt fler. Vi kan inte få djuren att tänka lika resonligt som oss men vi kan lära oss att vara på samma territorium och bara utrsåla värme och glädje till varandra. För att ni ska slippa den ständiga städningen efter era bästavänner ska vi berätta om några praktiska åtgärder.

 

TIPS NR1: Byt ut vanliga mattor till universella modeller, som man kan använda både ute och inomhus.

 

Lägg en sån matta vid varje ingång till rummen, under matbordet, sängen eller andra platser där ditt husdjur gillar sova. Det speciella textilen kommer förhindra smuts och fukt. Dessutom behövs det inte särskild skötsel – att torka med en blöt trasa räcker.

 

Ett annat bra förslag är textilplattor. Om man då får en svårt bortaglig fläck behöver man inte byta ut hela mattan – det räcker med att byta ut en enda platta.

 

TIPS NR2: Välj möbler och golvtäcking i mörka färger

 

Nyanser av wenge och “mörkschoklad” kommer lättare dölja fläckar av blöta noser och svansar.

 

TIPS NR3: Spruta lite spray olja i matskålen.

 

Oljan kommer skapa ett tunt lager som kommer förhindra att djurfodret fastnar/torkar och det blir lättare att diska matskålen. Såklart klarar sig inte ett djurs matplats utan silikon eller plastmatta ,om man nu vill hålla golvet rent .

 

TIPS NR4: Skaffa latexhandskar.

 

Katt- och hundägare vet givetvis hur svårt det är av få bort päls och hår från textilmöbler. Men det finns en enkel lösning – och den funkar utmärkt! Ta bara på dig ett par latexhandskar och gnugga med händerna över soffytan, stolen eller bilsätet – pälsen fastnar i latexet på direkten. Sedan är det bara att tvätta handskarna under vatten och forsätta städningen.

 

TIPS NR5: Använd rakgel.

 

Man kan testa hundratals olika medel för borttagning av smutsflcäkar från husdjuren men saningen är att – rakgel gör det bäst av allt! Det räcker med en liten mängd av rakgel på den smutsiga ytan och några minuter. Sedan är det bara att torka med varmt vatten och voila så är det rent igen.

 

TIPS NR6 : Träspettar för ställen som är svåra att komma åt.

 

För att rengöra skåror mellan träplattor eller hörn i badrummet kan man använda vanliga träspettar/grillspettar som man lindat i en våtservett.

 

TIPS NR7 : Egengjord medel för akutstädning.

 

Fixa  i förhand en medel för akuta situationer och ha den alltid nära. Den bästa blandningen för svårt bortagna fläckar

 

Men för professionell rengöring vi rekommenderar www.flyttstädningistockholm.nu