7 skäl till att inte bära uteskor hemma

July 16, 2018

Uncategorized

Comments Off on 7 skäl till att inte bära uteskor hemma


Motstår du eller är du fortfarande lat för att böjandig och ta av uteskorna hemma? Tro oss , det är otroligt viktigt!

 

Med tiden kommer de förstöra golven.

 

Tunga skor, klackar och gruset under skolsylan repar golvytan : parkett, parkettbrädor , laminat, samt mattor och täckmattor.  Till slut blir golve väldigt snabbt slitna, fastän det inte märks i början.

 

Giftiga ämnen fastnar under skosylan.

 

Ämnen, som man behandlar gånggator och motorväger med , kommer inte bara i kontakt med is, utan också med sånna ämnen som motorolja, bensin ånga, dieselolja, avgaser samt skosylor. Om man därför kommer låta bli att ta av sig skorna inomhus kommer det i hörn såsmåningom bildas ansamlingar av giftiga ämnen och förorena luften. Det händer även under den varma tiden på året när gräset och trotarerna behandlas med olika kemikalier.

 

Uteskorna för med smuts som är svårt att ta bort

 

Såklart , är inte allt under skorna giftigt. Men om smuts är det väl ingen fråga om? Tänker du verkligen städa och tvätta golven dubbelt så mycket? Eller är det kanske lättare att följa den gyllene regeln – ta av sig skornan inomhus. Dessutom är det bästa att lägga en matta utanför och innaför utedörren, så att smutset inte sprider sig till sovrummen eller köket.

 

TIPS : Damsug både ovanför och under dörrmattan. Den mattan som ligger innanför lägenhet ska helst vara i sånt material som går att tvätta.

 

Skosylan – en samlingplats för bakterier.

 

Det kommer ni självklart inte ifrågasätta om ni bara tänker efter vilka ställen man varit på under dagen: tunnelbanan, undergångar, allmänna toaletter (oftast). Och det betyder bara att massa bakterier som samplats under skorna, bl a e. coli.

 

Det är nyttigt att går barfota .

 

Sneakers och andra sportskor är till för att ge stöd till fotsylan och minska belastingen på ryggraden och lederna. Men man ska inte få det stödet hela tiden. Ibland måste man träna musklerna och ligament samt sätta igång blodcirkulationen i de nedre kroppsdelarna. Att gå barfota är det bästa lösningen!

 

Det kan störa grannarna.

 

Har du tänkt på det? Du borde. Om man bryr sig andra människorns lugn och ro och inte vill föra med sånna obekvämligheter. Era steg kan låta jätter högt om man har parkettgolv och dålig isolering.

 

Man måse slappna av efter en en lång jobbdag.

 

När man kommer hem på kvällen är det viktigt att koppla av och sätta sin in på vila. Genom att ta av sig skorna gör man precis det, det skickas omedvetet en signal till hjärnan som säger att dagen är över och det är dags för en välfötjänad ledighet.